Välutvecklad tandvård i Malmö

Tandläkare vågar idag, mer än någonsin tidigare, starta upp egna mottagningar. Efter den gedigna utbildningen och efter att ha skaffat sig nödvändig rutin inom yrket så är man redo att prova sina egna vingar. Det är något som privatpersoner har stor nytta av.

På det stora hela så föds nämligen en konkurrens. Många tänker instinktivt att en tandläkare per se är dyr - det kostar för mycket pengar att undersöka och laga tänder. Den bilden är inte riktigt överensstämmande med verkligheten. Den konkurrens som föds då nya mottagningar startar upp ger exakt samma fördelar som inom andra branscher: man vill nå nya kunder och man öppnar därför upp för bättre service - och priser.

Tandläkare har fri prissättning. Det tänker inte många på, men det kan skilja väldigt mycket pengar mellan två olika mottagningar. En nyöppnad tandklinik i Malmö kan - som ett sätt att konkurrera - erbjuda tandvård för väldigt mycket lägre priser än vad de redan existerande mottagningarna erbjuder. De flesta vet också att man gärna stannar kvar hos en tandläkare då man väl känner trivsel. Det svåra är att få nya kunder - de man får behåller man allt som ofta. Tandvård i Malmö, i Stockholm och i Göteborg är således betydligt billigare än i andra delar av landet där inte samma konkurrens finns.

Konkurrens ger bättre tandvård

Pengar och priser kan emellertid sättas åt sidan. Det handlar om mer än så. Det finns andra sätt att konkurrera på också. Ett av de bästa, och mest tydliga, sätten handlar om att erbjuda tandvård som möter privatpersoners behov. Vi ger två exempel på hur en mottagning i Malmö kan göra så:

  • Generösa öppettider: Att få tandvård i Malmö innebär inte enbart att man betalar för en undersökning eller en behandling. Det handlar även om att man ofta förlorar pengar i form av inkomst. Man får ta ledigt från jobbet för att sitta ned i en tandläkarstol och man måste ta sig till- och från mottagningen och jobbet. Det kan handla om två-tre timmar allt som allt - och det svider då lönen väl kommer. Idag så har många mottagningar sett detta och skapat en bättre situation, byggd på logik: varför ha öppet då alla arbetar? Man ser till att hålla öppet även under kvällar - fram till 20.00 - och under helger. Det är då folk i gemen har tid över och det är då man har den där extra biten i livspusslet till hands. Detta är väldigt smart: tandvård på lite mer oortodoxa tider ger fler kunder.
  • Estetisk tandvård: Att fler och fler börjar bli måna om hur man ser ut är ett tidens tecken. Vi bryr oss mer om yta och det gäller allt från kläder till tänder. Estetisk tandvård - allt från tandreglering till blekning av tänderna - har ofta haft en lägre prioritering inom tandvård. Idag så vet många bättre: man ser till att fylla det behov som finns. Dessutom så har många tandläkare sett till att vidareutveckla sig och där man även kan erbjuda säkra behandlingar med exempelvis fillers och botox. Det attraherar många och i synnerhet så är det tilltalande för den yngre generationen. Ett bra sätt att nå ut till den breda massan och skapa en verksamhet med plus i årsredovisningen.
6 Jan 2021