Sköt dina tandimplantat i Göteborg på rätt sätt

Efter att du skaffat tandimplantat i Göteborg behöver du ta hand om dem på rätt sätt. Det räcker inte att fortsätta som vanligt. Implantat kräver extra omtanke.

Lika stor olycka det var när dina tänder skadades var lyckan när en tandläkare kunde ge dig tandimplantat i Göteborg. Du fick en uppsättning nya tänder som kanske till och med ser bättre ut än de gamla. De känns lika bra och fungerar lika bra. Dock kräver de lite mer omsorg än vanliga tänder.

Hur bra tekniker det än finns idag för att ersätta skadade tänder med implantat så är det inte som de tänder naturen gav dig. Dessa är relativt underhållsfria om man jämför med implantat. Dock är det inte väldigt mycket mer jobb, men du måste vara medveten om vilken omsorg som behövs och följa nedanstående råd.

Tandimplantat behöver daglig omtanke

När du fått dina tandimplantat i Göteborg kommer du att få en rad råd från tandkliniken som du behöver följa. En del liknar de råd du dagligen följt för dina tänder sedan du var liten, andra kanske du följer oavsett vad, medan en del kan vara nya för dig.

  • Du ska borsta tänder med tandkräm morgon och kväll. Så inga nyheter där.
  • Du behöver även rengöra implantaten med mellanrumsborste eller tandtråd. Hade du ingen rutin för det tidigare bör du skaffa det nu.
  • Sluta röka och snusa. Om du inte gjorde det sedan tidigare blir det inget problem.
  • Var uppmärksam på inflammationer och förändringar.
18 Apr 2022