Tandimplantat för dig i Östersund

Behöver du tandimplantat i Östersund, finns det många olika möjligheter som ersätter förlorade tänder. En tandläkare har ett brett utbud av tjänster och du kan beställa vad du önskar.

Du kan få tandimplantat för allt från en överdel av en tand till en helprotes, och det finns olika material och utföranden. Du väljer själv vad du trivs med, och tandläkaren kan också ge goda råd och rekommendera olika tandimplantat i Östersund. Helprotes passar för den som inte har några egna tänder alls, men man kan välja om man ska ha ett avtagbart implantat eller om man vill ha konstgjorda tänder som fästs med titanskruv i käkbenet.

Kronor och bryggor är vanliga tandimplantat

Har du en tandstump, alltså en halv tand, kan man bygga på den med att göra en konstgjord överdel. Då sitter tanden fast på ett naturligt vis, och det blir inte så stor förändring. Fattas hela tanden, eller flera tänder, är det bra med titanskruvar, för då sitter också den konstgjorda tanden fast. Sanningen är att den tand som fästs med titanskruvar kommer att bli som en egen tand med tiden, eftersom titanet växer fast på riktigt i käkbenet. Det är en specialitet med just det materialet.

Bryggor ersätter flera tänder. För dig som hellre vill ha en helprotes, finns även det alternativet, så du kan praktiskt taget få vilket bett du vill ha. Konsultera din tandläkare och få ett välsittande tandimplantat i Östersund snarast. Det är viktigt att kunna tugga maten ordentligt och få god livskvalitet.

2 Apr 2022