Tandpulver för vitare tänder

Fungerar tandpulver för vitare tänder eller finns det andra lösningar och metoder som ger ett bättre resultat? Vi tänkte titta lite närmare på denna intressanta fråga och gå igenom hur man ska tänka om man vill få ett lite vitare leende.

Vita tänder är något som de flesta eftersträvar. Den vita färgen signalerar ett välmående, att man sköter sin kropp, att man tar hand om sina tänder och att man i allmänhet ser fräschare ut. Det är något som härstammar från reklam och från filmer; har man vita tänder så ser man också ut att må bra. Sanningen är emellertid den att färgen och nyansen på våra tänder är väldigt personlig och att det innebär att en person med gulare tänder kan ha friskare sådana än vad en person med ett bländvitt leende har. Det är värt att ha i åtanke.

För de allra flesta så är gula tänder en direkt följd av den egna livsstilen. Dricker man mycket kaffe eller thè, röker eller snusar man eller dricker rödvin mer frekvent så kommer också detta att sätta sina spår.

Leende med vita tänder

Tandblekning hos en tandläkare

Sådana typer av missfärgningar går att komma till bukt med och här är det fullt möjligt att genomföra en tandblekning - eller välja att investera i någon typ av produkt som har en läkande effekt. Tandblekning bör ske hos en tandläkare, detta av den enkla anledningen att man får absolut bäst effekt genom detta.

Köper man hem något kit från internet så kan man aldrig riktigt vara säker på vad man får och det kan innebära en katastrof för tänderna. Inte sällan så kan man se skador på emaljen i samband med hemmablekning - och sådana skador är å sin sida nästan irreparabel.

En tandblekning hos en tandläkare kostar pengar och effekten kan komma att avta i takt med tiden. Det innebär att man med fördel kan välja alternativa lösningar som man använder dagligen. Idag finns en nästan absurd marknad vad gäller tandblekningsprodukter. Dessutom - och detta är en varning - så finns det en alternativ marknad också där tips ges om tandblekning med bakpulver, med citron eller med exempelvis ketchup. Låt oss uttrycka oss milt då vi säger att det handlar om en stor risk att testa på dessa, mer alternativa, lösningar.

Tandpulver är ett nytt alternativ

Tandpulver är ett spännande alternativ då det kommer till tandhygien och även sett till blekning av tänder. Pulvret baseras på naturliga ingredienser och har bland annat kiselsyra, kalciumfosfat och en massa olika antibakteriella ämnen. Man kan använda tandpulver antingen som ett komplement till tandkräm - eller som en ren ersättare. Många tandläkare har aktivt börjat rekommendera tandpulver och det är inte enbart en följd av de blekande egenskaper som finns i burken.

Man använder tandpulver på samma sätt som tandkräm. Det vill säga: fukta tandborsten, doppa i pulvret och borsta tänder noggrant. Vid missfärgningar kan man gnugga lite extra på de tänder som är allra värst drabbade. Ett alternativ värt att testa, helt klart.

Vita tänder ger självförtroende

Anledningen till att många vill ha vitare tänder - trots att man har friska sådana - är att det ger ett självförtroende. Man mår helt enkelt bättre, man vågar mer och man känner sig mer tillfreds med den egna personen om man vågar visa upp sitt leende. Och; alla vet dessutom att ett leende har en tendens att smitta av sig till andra.

24 Sep 2019