Tandimplantat får du lätt hjälp med i Solna

Tänk om din värsta mardröm slår in och du börjar tappa dina tänder. Är löständer ett alternativ eller vill du hitta andra lösningar i tillvaron? Funderat på att sätta in ett tandimplantat?

Bor du i Solna och behöver hjälp med att ersätta förlorade eller gamla och trasiga tänder så kan du begära att få ett tandimplantat. Där ersätts de gamla med nya och skruvas fast så de sitter.Vad ska du då göra? Jo, först behöver du gå och besöka en tandvårdsklinik som sysslar med implantat. De kommer då göra en ordentlig undersökning av dina tänder och käkbenet.

Kanske är det en infektion eller en bakterie som behöver tas om hand. Eller så går ni direkt på problemet och ser vad som kan göras. Du behöver ju inte ha dåliga tänder för att du behöver ett implantat. Det kan lika gärna vara så att du råkat ut för en olycka där du fått en eller två tänder utslagna. Det enda positiva med det är att de kan ersättas. Ibland blir till och med de nya tänderna snyggare än de gamla.

Vad är egentligen ett tandimplantat?

Ett implantat består av titanskruvar som man kan operera in i ditt käkben. Dessa skruvar blir en ersättning för en tandrot. På den kan man sätta en konstgjord liten tandkrona. Och vips har du en ny tand där den gamla satt. Det låter som en saga men är inte annat än ren verklighet och har gjort livet annorlunda för många människor som råkat illa ut och mist en eller annan tand.

Den underbara metallen titan har en alldeles speciell förmåga att kunna växa fast i käkbenet och få kroppen att tro att den tillhör den egna vävnaden. Det blir alltså inte fråga om någon bortstötning av materialet. Den här proceduren går tillväga i två seg. Dels den kirurgiska där själva skruven och kronan opereras in i käkbenet och dels den delen som består av att man tillverkar de delar som ska användas.

Viktigt med god munhygien vid tandimplantat

För att du ska kunna behålla dina tänder i gott skick efter att ha gjort ett implantat är det extra viktigt med munhygien. Om du inte sköter om det kan det uppstå bakterier i vävnaden runt om och går det riktigt illa kan hela implantatet faktiskt lossna. Trots att det är fastskruvat med titanskruvar. Så din munhygien är alltid viktig. I alla lägen och genom hela din livstid. Läs mer om tandimplantat på denna webbsida: tandimplantatsolna.se  

25 Oct 2021