Smutsiga tänder vill ingen ha

Rena och friska tänder vill vi nog alla ha, men för att vi ska kunna uppnå detta så behöver vi både se till att ta hand om våra tänder på egen hand och göra ett och annat besök hos tandvården.

Att hålla sina tänder rena är egentligen ingenting som är särskilt svårt. Man borstar dem varje dag, morgon och kväll för bästa resultat. Men för att kunna hålla koll på våra tänder behöver vi ibland besöka en tandhygienist eller en tandläkare. Hos tandhygienisten får vi våra tänder rengjorda ordentligt på ett vis som är svårt att uppnå hemma. Sedan är det ju så att alla människor har olika tandhälsa och status på sina tänder. En del har till exempel mycket tandsten som tandhygienisten kan hjälpa till att råda bot på.

Regelbundna tandläkarbesök ger friska tänder

Att regelbundet besöka sin tandläkarmottagning är viktigt. Man bör verkligen går på sina årliga kontroller både hos tandhygienist och tandläkare. Vi vill nog gärna tro att vi borstar ordentligt och noggrant men väl på besök hos tandläkaren så kan de hitta små slarvfel och annat som gör att vi får hål i våra tänder. Det är många som tycker det är jobbigt att gå till tandläkaren, ibland på grund av rädsla men även på grund av att det kostar mycket pengar. Men - ju fler besök man går på och kontrollerar sina tänder, desto billigare blir det. Det kostar nämligen bra mycket mer att laga en tand än vad det gör att gå på regelbundna kontroller.

24 Nov 2020