Sitt bekvämt i undersökningsstolen hos tandläkaren

Att behöva gå till tandläkaren är något vi alla måste göra då och då. För vår tandhälsas skull om inte annat. Med en skön undersökningsstol kan patienten luta sig tillbaka och bli undersökt.

Det är väldigt många svenskar som lider av tandläkarskräck. Detta är alltså en rädsla som kan få någon att skippa sina tandläkarbesök, ibland till och med under flera år. Även om dessa inte är överrepresenterade på något sätt, så finns de. Sedan finns det de som inte gillar att gå och sätta sig i undersökningsstolen hos sin tandläkare, men det är något helt annat. Det är ingen rädsla. En del vill inte gå till tandläkaren för att de tycker att det finns andra viktigare saker att ta hand om i vardagspusslet än att lägga en halvtimme hos tandläkaren. Och en del andra tycker det är jobbigt med besöken på grund av att de kostar pengar.

En bekväm undersökningsstol för patienten

Med hjälp av en skön och inbjudande undersökningsstol kan dessa tandläkarbesök ändras till det bättre. En undersökningsstol hos tandläkaren är ofta höj- och sänkbar samt har ett skönt stöd där man kan vila nacken och huvudet. Man ska ju kunna slappna av och ha det lite skönt när man ligger där hos tandläkaren, då måste undersökningsstolen vara i gott skick och vara bekväm. Med åren blir dessa stolar i undersökningsrummen slitna och de behöver då bytas ut. Med rätt slags undersökningsstol kan patienten luta sig tillbaka och ligga bekvämt medan undersökningen pågår.

5 Nov 2021