Privat eller Folktandvården för tandläkare i Stockholm?

När det kommer till att välja tandläkare finns det många val att göra eftersom det finns många tandläkare i Stockholm som du kan välja mellan. Allt från privata kliniker till Folktandvården.

En vanlig tro är att Folktandvården alltid kommer att ge ett billigare pris, vilket inte alltid stämmer. Folktandvården tar alltid samma pris, oavsett om det handlar om en tandläkare i Stockholm eller om en tandläkare i en mindre stad. Hos Folktandvården är det alltid gratis för barn upp till 23 års ålder. Vilket det inte är hos en privat klinik. På Folktandvården jobbar det för det mesta också många tandläkare. Vilket kan göra det lätt att få en akuttid. Men hos en privattandläkare kan du ofta få ett väldigt personligt möte. Om privat eller Folktandvården är bäst är svårt att svara på, för precis som med allt annat i livet finns det för- och nackdelar med bägge.

Hitta rätt tandläkare

Även om du går hos Folktandvården har du alltid rätt att byta klinik. Det är speciellt bra om du bor i Stockholm då det finns många tandvårdskliniker att välja mellan. Du kan då välja en klinik som du känner är passande för dig. Med en tandläkare som du känner att du kan lita på, och en tandläkare som det är enkelt för dig att ta dig till. Är du ute efter en privattandläkare kan du alltid besöka olika kliniker runt om i Stockholm. Träffa personalen på kliniken för att se om det är passande för dig.

22 Sep 2021