När olyckan är framme

Olyckor kan se ut på olika sätt. Det kan vara en cykel som ger sig av åt fel håll och det kan vara en mattfrans som bestämmer sig för hämnd. Eller så är det berömda sportsyndromet framme!

Olyckshändelser kommer man liksom aldrig ifrån. Man tror att man är försiktig men rätt som det är händer det underliga saker. Faktiskt kan man ju råka ut för olyckor t o m som sjuk och sängliggande. Sängar kan vara smalare än man trodde och drömmar kan vara livliga.

Allt ifrån cykelolyckor, lite väl våldsamma sportevent till vanlig klumpighet kan orsaka tandskador. Det kan kännas rätt dramatiskt eftersom man vanligtvis blöder ganska mycket från just de regionerna. Det kan också göra ganska eländigt ont, beroende på vad som hänt och hur. Ofta skadar man även andra delar av huvud eller ansikte samtidigt.

Snabb hjälp är nödvändig

När det gäller tandskador är det alldeles nödvändigt att få hjälp snabbt. Varför, frågar man sig? Jo, alldeles förutom att det kan göra förbaskat ont så kan snabbhet rädda tänder. Om du slagit ut en tand i hyfsat helt skick är det ibland möjligt att få tanden att växa fast igen om man handlar snabbt och rätt.

Först ska du förstås hitta tanden. Sedan gör du en av två saker. Stoppar in den i munnen och förvarar den där, eller lägger den i lite mjölk. Sen bokar du tid hos en bra akuttandläkare. Med tur och med tandläkarens skicklighet kan du göra det bästa av situationen och din tand kan fortsätta att fungera. Hitta mer info på denna webbsida: akuttandvårdgöteborg.nu

22 Mar 2021