Jobbiga visdomständer?

Spända käkmuskler och ont i huvudet är två av symptomen man kan får när visdomständerna behöver dras ut. Stör dina visdomständer behöver du en operation. Vem gör det och hur går det till?

Visdomständerna är de som växer ut sist av alla. När de bryter fram brukar det skapa obehag. Det är vanligt att man får sina visdomständer avlägsnade innan 25 års ålder. I många fall går smärtan över efter en tid - om inte måste man dra bort dem. Symptom på att visdomständerna inte har tillräckligt med plats att växa fram är smärta och värk. Du kan även få svårt att öppna munnen, få svullnad i tandköttet samt varbildning. Man kan även känna en dålig smak i munnen eller till och med lukta illa om tänderna infekterats. Du kan också få feber. Då är det tydligt att du behöver åka till tandläkaren för att få dina visdomständer utdragna?

Var man ska gå?

Först behöver du undersökas av din tandläkare och hen kommer att behöva ta en röntgenbild på tänderna. Det gör man för att se hur tänderna sitter eller hur långt en infektion har nått. Med den informationen bestämmer man sedan hur man ska gå till väga. Många tandläkare i Sundbyberg är utbildade inom kirurgi och har erfarenhet i att dra ur visdomständer. När tänderna väl tagits bort kommer du att behöva vila och återhämta dig. Hålet sys ihop med tråd som försvinner av sig själv - eller så behöver du åka tillbaka till läkaren för att ta bort stygnen. Läs mer om tandläkare på denna webbsida: tandläkaresundbyberg.com

5 Mar 2021