Hur man får tänderna på rätt plats

Det läggs årligen ner enorma summor på att skapa det perfekta leendet. Men ändå är det många som drar sig för att göra något åt ett missnöje med tandraden. Här kommer tips på tandkorrigering!

Till skillnad mot många delar av kroppen så går det att flytta tänder. Det kan kännas otroligt om man tar tag i en tand och känner hur stenhårt den sitter fast. Men med rätt tryck går det att flytta en tandrad markant. Om det är flera tänder, eller till och med båda tandraderna som är ur sin position, så krävs det inte mycket per tand för att det ska göra en stor skillnad.

Varför man drar sig

Många känner ett så pass stort motstånd mot tandställningar att man helt enkelt föredrar att fortsätta må dåligt av tändernas position. Ibland handlar det om att man inte vill ha något instoppat i munnen. Men oftast är det hur tandställningen ser ut som är det som man inte klarar av. Därför har det tagits fram produkter som gör att man kan utföra en tandkorrigerande åtgärd utan att det syns. Produkten heter Invisalign och har blivit så populär att många som tidigare dragit sig för att använda tandställning nu tar steget och slår till. Vissa tandkorrigerande åtgärder kan dock innebära att det behövs en operation av något slag som kan snabba på och förenkla korrigeringen. Därför är det klokt att ta kontakt med tandvården för ett utlåtande och se vilken metod som passar dig. Läs mer om Invisalign på denna webbsida: https://www.invisalignstockholm.net/ 

15 Dec 2020