Följas åt genom livet

Tandvård är något som återkommer både i hemmet och på tandhälsans kliniker. Det är många som börjar gå till en tandläkare och sedan fortsätter med det ända tills tandläkaren går i pension.

Om man inte flyttar alltför långt eller får andra önskemål, så är det vanligt att man fortsätter gå till samma tandläkare i Solna som man började gå till när man var barn. Det är ofta enkelt och smidigt att fortsätta gå till den som man har lärt känna och dessutom känner en trygghet med. Kanske får man också tillbaka minnen vid besöken och känner sig hemma på den kliniken. Att följas åt genom livet med sin tandläkare kan bli som att följas åt med en god vän. Det kan ibland vara en av de tryggheterna som skapar en mycket god grund.

Enkelt för båda

För en tandläkare kan det också vara en god lösning att patienterna fortsätter att komma tillbaka även efter att de blivit vuxna. Man får en god patientkännedom och kan dessutom planera in besök på en regelbunden och jämn basis. Men om man flyttar eller känner att man vill byta tandläkare så står det vem som helst helt fritt att göra det också. Även om det också där kan vara bra om man väljer någon som man sedan fortsätter gå till. På det sättet kan man exempelvis få kallelser när det är dags för ett nytt besök, och även få handlingsplaner som gör att man kan förändra något som börjat gå åt fel håll.

18 Jan 2021