En bra munhygien förlänger livslusten

Vill du ha rena och friska tänder? Tillhör du de som vill vårda dina tänder? Är det värt att få tandvärk för att du slarvar med din munhygien? Tycker du det är skönt med en frisk andedräkt?

Den dagen du väljer att ta kontakt med en tandhygienist kommer ditt liv kanske se lite annorlunda ut. Det är ofta man får med sig bra tips och trix för att hålla tänderna friska och starka. Inget blir sig likt efteråt och du kommer veta precis hur man ska borsta sina tänder för att de ska bli rena och fina. Du har säkert borstat dina tänder efter bästa förmåga. Men det händer så mycket inom vården och även om du gjort allt rätt hittills kanske det finns nyheter du inte hört talas om innan.

Ett glänsande leende

Visst skulle det vara härligt att kunna fyra av det där alldeles speciella leendet. Kunna känna att hela munnen och alla tänderna mår så där riktigt bra. Det kanske är en dröm för många men verkligen ingen omöjlighet, för det lurar mycket kunskap hos din tandhygienist. Ett smart drag är att ta del av denna kunskap och köra ett extra varv med tandtråden på kvällen. Skölja munnen efter varje måltid och använda munvatten när det behövs. Och hur är det med tandkrämen? Är du säker på att du använder rätt sorts tandkräm för just dina tänder? Det finns en hel armada med bakterier som gillar att invadera din mun. Se till att du är stridsberedd med ett gott försvar. Läs mer om tandhygienister på denna hemsida: https://www.tandhygienistsolna.se/

19 Apr 2021