En bländande vit tandrad

Det finns många tips på hur man får perfekta tänder snabbt genom olika huskurer eller åtgärder. Men om man vill få det där bländande jämna och vita leendet så finns det en metod som fungerar.

Även om man på alla sätt försöker ta hand om sina tänder så kommer de med åren ta stryk. Det hjälper inte hur hälsosamt man än lever, för tiden tar ut sin rätt. Det finns dessutom en mängd olika hälsosamma livsmedel som påverkar hur tänderna ser ut, som exempelvis te av olika slag. Med hjälp av ett hälsosamt leverne och en nitisk tandvård kan man förbättra resultatet, men det kan ändå vara det som sliter på tänderna och missfärgar dem. Det tillkommer även sådant som att tänder kan vara felplacerade eller ojämna. Eller så kan man råka skada en tand på något sätt. Det är inte heller ovanligt att man med ökad ålder en eller flera gånger behöver dra ut tänder som spruckit eller på annat sätt är för skadade för att lagas. Om det är långt bak i munnen så kanske det inte ens syns. Men om det är synligt vid ett leende så kan det till och med innebära att man drar sig för att le eller skratta. Då går det ut över livskvaliteten.

Behovet av korrigering

Vill man ha det där perfekta vita leendet så kommer det sällan av sig självt. De flesta har någon typ av defekt som gör att en korrigering behöver göras. Antingen gällande tändernas skick eller placering. Eller för att tänderna är så pass missfärgade att det inte går att få dem helt vita igen. Med hjälp av tandblekning kan man komma en bit på väg. Men det ändrar inte tändernas skick och placering. Till det behövs att man antingen utför en operation eller att man sätter in en tandställning av något slag.

Ny yta på tänderna

När man gjort en korrigering av tandraden kan man gå vidare och välja en åtgärd som definitivt och för alltid kommer förändra och förbättra tändernas resultat. Med hjälp av fasader på tänderna får man ett yttre lager som är betydligt hårdare än tänderna själva. Det gör att man får det där skinande vita leendet som man önskar. Det kommer också hålla under resten av livet. Borta är alla behov av tandblekning och ytterligare korrigering. Men däremot krävs precis samma tandvård som tidigare - borsta tänderna minst morgon och kväll och använd tandtråd. Lär dig mer om skalfasader på denna sajt: skalfasadergöteborg.se 

2 Nov 2020